GOED VOOR OGEN Het effect van voeding op Macula Degeneratie Macula Degeneratie is een van de grootste oorzaken van zichtverlies. Onderzoek toont aan dat de juiste voedingsstoffen een grote rol speelt bij het voorkomen van deze aandoening. Vooral extra luteïne en zeaxanthine beschermen onze ogen tegen het ontstaan van Macula Degeneratie, blijkt na het afronden van de tweede AREDS-studie (Age Related Eye Disease Study). Het ontstaan van MD De macula lutea (gele vlek) is het centrale deel van het netvlies waarmee men scherp ziet. In de macula bevindt zich het grootste aantal kegeltjes, dit zijn de lichtgevoelige cellen die contrasten en kleuren kunnen waarnemen. Macula Degeneratie ontstaat wanneer deze kegeltjes afsterven.
Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie Bij mensen van boven de 65 jaar is de Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie (LMD) de belangrijkste oorzaak van zichtverlies. Er zijn twee vormen van leeftijdsgebonden Macula degeneratie:
Behandelingsmogelijkheden Preventieve controle Voedinssupplementen en antioxidanten het risico op gevorderde Macula Degeneratie duidelijk verminderen. Dergelijke hoge doseringen zijn echter zeer lastig uit dagelijkse maaltijden te verkrijgen. Daarom zijn er verschillende voedingssupplementen op de markt om dit aan te vullen, waarvan MacuAid, MacuPrime en Macushield als enig voedingssupplement de stof Meso-Zeaxanthine bevatten. Bron van antioxydanten
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
"));